PERSIAPAN SYAWAL
2023
اَلسَلامُ عَلَيْكُم وَرَحْمَةُ اَللهِ وَبَرَكاتُه
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
We are just a week to Syawal, time flies very fast...sepanjang 3 minggu ramadhan tiada ape juadah yang special untuk iftar, tiada side dish, tiada dessert, cuma main course je. Bukan sebab kekangan masa tapi lebih kepada penyakit malas... and we like to keep it light and simple dan mungkin juga sebab ramadhan kali ni cuaca terlalu bahang, tekak kering, serta langkah berjimat cermat, sebab rasa terkilan kalau tengok makanan terbuang.
Anak jadi vendor buat jelly untuk ramadhan tahun ni...since last berniaga tahun 2011...masa tu apam polka dot. Sekarang ni procedur ketat nak letak makanan kat stall, nak kena ade sijil kursus, suntikan. Kite buat cookies raya pun simple-simple je, takde ler nak hias-hias bagai. Kek lapis pun buat lewat sikit tahun ni...dah berumur ni macam tak larat je...tu pun atas desakan anak-anak.
Ni yang anak antar kat stall dan tempahan-tempahan...available bila-bila masa...👇
Kek Batik Premium...
Biskut kelapa badam...
Swiss tart... tak cantik bentuknya...takde nozzle yang sesuai 😞 takkan nak beli nozzle baru kan!
Biskut Nestum Kismis...
Biskut Oreo...
Tat Nenas...
Biskut Peanut Butter...
Buat banyak-banyak pun tetamu tengok je...bukan nak makan banyak pun 😒.
Dua tiga hari nanti buat ler kek lapis...moga kesihatan mengizinkan...
InshaAllah.
Alhamdulilah...
No comments:
Post a Comment